Energetikai korszerűsítésen esik át a karcagi sportcsarnok

Megosztás

Hamarosan sor kerül Karcag város sportcsarnokának energetikai korszerűsítésére – ezt a projekt jelentette be a projekt kommunikációjáért felelős kft. jelentette be közleményében.

A karcagi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében közel 250 millió forintnyi támogatást nyert el a beruházásra, amely várhatóan az év végére fejeződik be – írták.

A projekt célja, hogy csökkentse a karcagi önkormányzat havi költségeit, valamint hogy hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tegye az energiafelhasználást.

Az önkormányzat által fenntartott létesítmények jelentős anyagi terhet rónak a költségvetésre, különösen télen. Az elavult infrastruktúra és a nem megfelelő szigetelés miatt magas hőveszteség lép fel – áll a közleményben.

A Kálvin utcai projekt részeként új nyílászárókat szerelnek be, korszerűsítik a fűtést, és új légtechnikai rendszert építenek ki.

Az utóbbi időszakban több, Karcag városát érintő fejlesztésről is olvashattak a Szol24-en: nemrég adták át a Ligeti úti Sport- és Szabadidőközpontot, amely a harmadosztályban futballozó csapat stadionja lesz, valamint újjáépítették és átadták a négycsoportos Manóliget Bölcsődét, ami több, mint 700 millió forintból készült el.

Kép: Google Maps

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek